091231 - Nyårsafton!

Så var dagen snart till ända och även året tyvärr, mitt 2009 har varit okej, inte bäst men inte sämst heller. Det ska bli skönt att börja året på nytt men ändå kunna ha det gamla i bakfickan (:
Nyårsafton firas med mamma och brorsan! :D Kul! Vi ska vara hemma och ha det mysigt, Och så klart se på Grevinnan och betjänten kl kvart i åtta. Efter det ska vi laga mat och bara ha det trevligt :) 
Vi smäller inga raketer i år men det finns gott om sånna runt omkring oss (fördelen med liten och ganska kompakt stad) haha.

Så jag vill nu önska alla ett gott nytt år! :D


 

 

Puss&Kram.


Nyår?

Helt sjukt att året faktiskt är över i övermorgon! Jag har ingen aning om vad eller var jag ska vara imon heller kul... men jag ska iallafall vara med mamma och Anton men mer vet jag inte. Som de sa på Underbar och älskad av alla som jag kollade på här om dan: Det man gör på tolvslaget kommer spegla sig i resten av året. eller jag vet inte om de sa precis så men det var i iaf så jag tolkade det, vilket betyder att om du skulle skratta på tolvslaget kommer det nya året att bli roligt och fullt med skratt, ifall man gråter blir det ett dåligt år med många tårar osv. Så jag ska iaf försöka ha så kul som möjligt vilket som :D




kram

091230

Två timmar var Elin och jag ute idag! Det tycker jag är väldigt bra gjort! (: Vi var först nere vid marnästjärn och tog kort, som jag btw inte fått till min dator än, sen var vi på gå'n typ en timme :D När vi kom in frös jag bara om fingrarna, varma kläder är alltså det bästa som finns! Vi var inne ett tag typ te 16 tin då åkte vi ut till stallet, björbostövlar och skooter overall är nog det bästa man kan ha på sig i kylan. Vi var väl där i typ en timme. När vi kom tillbaka bytte jag om sedan tog jag min spark och begav mig tillbaka till pappa, efter maten ska jag till mamma och vi ska spela bingolotto! :D
Det blev ett kort inlägg men jag skriver mer senare om jag har tid :P






Puss&Kram Karolin

Sol kalt och blå himmel! :D

17.4 minus ute! Jag behöver fler bilder så nu ska jag till Elin och vi ska ut i kylan :) Lägger ut bilderna senare :D
Puss&Kram Karolin

20 minus och solsken! :D

Hejsan Hoppsan! (:

Dagen har varit kall men ändå ganska händelserik, tror jag vi får väl se. ;D ( För att få det att se mycket ut skriver jag ner nätan allt i detalj! :D)
Började med att jag gick in på datorn eftersom jag inte har pengar på mobilen så jag hade gjort upp med Elin att hon skulle gå in på msn när hon skickat ett sms, så jag kunde svara :D
Vi diskuterade lite om vad/var vi skulle göra/va. Men jag satt även i nästan en timme och kollade tidtabeller till Stockholm eftersom jag och Elin ska på Ballar av stål den 16 Januari, jag har gratis biljetter så vi kunde ju inte låta ett sådant tillfälle passera. Så jag skickade in en ansökan i fredags och fick idag den bekräftad. Men det gick dock inga tåg hem så pappa skjutsar oss ändå. Jag satt alltså och letade helt i onödan!
Sen åt jag frukost och vid 10 tin begav jag mig till Elin, eller först till mamma och hämtade mina täckbyxor och min spark (: Elin ringde och sa att Pontus skulle komma hem nu och att de skulle till stallet. Och hon undrade om jag ville följa, jag sa ja så jag gick in och hämtade lite varmre vantar, tog min spark och for till Elin. Vi satt ett tag och kollade på Jakpott eller vad det heter tills Pontus skulle komma. När han kom åkte vi till stallet efter ett tag, jag hade två fleecetröjor, en tjocktröja,ett linne, lånkalsonger, mjukisbyxor, täckbyxor, mina tjocka stövlar, en jacka, en mössa, en halsduk och ett par hanskar på mig. Om vi säger så här jag frös bara om tårna efter ett tag men då tog jag och Elin tre varv i padocken. Vi red inte idag utan mockade, bytte/fyllde på vatten, hämtade hö osv.. sen drog vi fram skotern och körde en liten sväng till vändplan och tillbaka. Två timmar senare var vi alltså på väg hem igen. Pappa hade varit på Ljungåsen och åkt skidor så maten som vi skulle äta kl två blev för flyttad en halv timme ungefär, jag väntade medans Elin åt sedan gick vi hem till mig. Och du må tro att det var lite kallare på väg hem till mig utan fleecetröjorna och täckbyxorna!! Men jag överlevde, när jag kom hem åt jag mat sedan åkte vi hem till farmor och farfar för min farbror som bor någonstans längre ner i vårat avlånga land hade kommit "hem" och hälsat på så pappa som inte träffat honom på typ två år (jag vet inte hur länge sedan det var jag träffade honom sist) ville dit, så jag och Elin följde och fikade. Vi spelade kort och kollade i gamla album eftersom jag tycker det är as kul! :) Väl på väg hem var det kolsvart ute. Men klockan var halv 5 så det var inte så konstigt. Vi va hemma hos mig tog vi och spelade lite Wii och jag måste bara säga att jag suger på boxning fortfarande! (Vi har bara Wii sport än så länge) men Elin var ju nöjd så :D haha.Vi satt ett tag vid datorn innan  hon gick hem. Jag har precis ätit och nu sitter jag här (:
Senare ikväll äre Hockey, Junior VM tror jag, Sverige-Ryssland som jag kanske ska se om jag inte är allt för trött vill säga :P




                                                                                                                Vintern 2007


Puss&Kram Karolin

Konkokonko! (:


Idag har jag varit på stan och kollat lite men köpte ingenting! Hittade saker som jag ville ha men eftersom jag snart fyller år så väntar jag nog med att köpa sånna här "lite billigare" saker, till senare så jag har något som jag kan säga jag önskar mig (:
När jag kom hem bakade jag mördegskakor och lite senare kom Ingalill, Magnus och lille Hugo förbi och fikade,vi ses inte så ofta eftersom de bor i Jönköping. Det blir då lite roligare att träffa dem :D
Nu sitter jag här hos pappa och har precis ätit mat, potatis och panbiff mums!

Nej, jag köpte faktiskt något idag :) Jag har köpt en bingolotto lott:D För jag ska minsann spela på Eldsjälsgalan på onsdag! :P Jag har inte haft en bingolotto lott på flera år! Måste säga att det ska bli kul att spela konkokonko igen :D De och Keno var mina favorit program när jag var liten, där av konkokonko :D [kån-ko-kån-ko]

    


                                                                                    Smedjebacken våren 2009


Puss&Kram Karolin (:   




  


Det bästa som finns! (:

Så var tyvärr julen så gott som över.
Jag har haft en helt underbar jul med familj och släkt (:
Fått julklappar och ätit god mat, julen är något av det bästa som finns!
Inte bara att alla är snälla, trevliga och så som vanligt, men ändå blir det någonting extra när det faktiskt är juletider.
Lyckan att få se när folk öppnar paketen och lyser upp som en sol, tanken att man faktiskt har gett de någonting som de uppskattar.
Den känslan är också någonting av det bästa jag vet :D
Julen handlar inte bara om att få utan också att ge, det tycker jag är helt underbart!





Puss&Kram karolinberg




24 december :)



Så var Julen här tillslut, men även den går fort och är snart över, men julfirandet håller på imorgon också. Igår åt vi julmat hemma hos pappa, i morse öppnade vi paket där och jag fick bl.a Nagellack, en stor väska, Wii (: när vi var klara var klockan kring 2 och då ringde mamma och sa att hon var på väg, hon hämtade oss och vi åkte till kusinerna Hagge där även mormor och morfar befann sig (: Där fick jag bl.a en tröja, parfym, örhängen, pengar :D Vi åt julmat och kollade lite på Kalle Anka, spelade Band Hero mm.
Nu har vi precis kommit hem. Jag ska nog gå och lägga mig nu tror jag, Godnatt! (:

GOD JUL! :D 

Puss

Karro



Snö! Imassor! (:

Tolv grader kallt, typ 7 meter höga snöhögar! Ja, så var det faktiskt på träningen idag (: Vi körde skate idag och det ville inte mina skidor, menmen, sen i slute körde vi lite skicross fast bara i högarna. As kalas!
Vad glad jag var när vi kom fram till Källbotten och jag fick se högarna, de gigantiska högarna. Snökanonen är kanon! Haha där var jag väl allt rolig? Hepp.
Jaja nu ska jag slänga mig i duschen sedan ska vi gå till Elin för hennes mamma fyller år idag.
GrattisGrattis :D


PussKram/ K


Jag lägger ut bild ifrån KB senare ;D



Christmas feeling!

Nu börjar jag märka att julen faktiskt är på väg (: Köpte min första julklapp idag! Imorgon måste jag typ verkligen köpa resten. Skönt att jag inte behöver köpa till släkten själv må jag säga. 1 avklarad 3 kvar :D

Iskolan idag sjöng först vi i kören för mellan- och högstadiet. Det blev 2 föreställningar. Sedan begav vi oss till klassrummet och resten av klassen gjorde nån tävling eller någonting liknade. Sedan fick vi det efterlängta kuvertet med betygen. När det var gjort och vi fick sluta, hämtade jag mina blommlådor och Elin och jag gick hem i det otroligt varma vädret.

Haha jag gick på stan och på något vis tror jag att jag träffade de flesta där. Igen hade gått hem när vi slutat. Nu sitter jag här och tänker på det jävla Hem No- provet som vi ska lämna in v.3! En tidning om alkohol och droger men hallå vi har lov! Jaja den fixar jag senare. Redan bortglömd.

Jag är för övrigt nöjd med mina betyg. Finns några änmen som vet att jag kan höja till nästa år (: Men jag har klarat mig från IG och har bara två G. Känns helt underbart!


Och som jag skrev i går var jag med i tidningen, jag kände inte igen mig alls! Haha
Bilden längst ned på: http://arkiv.daltid.se/2009/12/20091222/NLA-20091222-FBN-03.pdf nr 2 från vänster (:





80tal

I skolan idag hade vi 80-tals tema (: Väldigt kul faktiskt! Jag hade så klart fixat kläder, lägger kanske till bilder senare. Om inte annars så vcar Nya Ludvika Tidning där så det kommer nog en och en annan bild i morgondagens tidning må jag tro. Haha som jag så klart är med på (: Sista "riktiga" dagen i skolan detta år, ganska skönt. Imorgon ska vi i kören sjunga nåra låtar sen går vi upp i klassrummen och får våra betyg. Pratar lite och sen brukar vi få Julmust och pepparkaka eller godis eller någonting liknade. Sen går vi hem. Kort men igentligen onödig dag. Ska bli så skönt med JULLOV!! Äntligen lär jag nog säga, jag har väntat sedan ja inte vet jag hmm... HÖSTLOVET haha :D

Nu ska jag sätta på mig a couple of raggsockor för det är alltid kallt hemma.. skönt i bland men kan bli jobbigt efter ett tag. Som jag faktiskt brukar tänka hellre kallt än varmt för så är det faktiskt (: Men asså tänk om du skulle sitta och svettas hela tiden. Kläderna blir väl om inte annat svettiga hela tiden eller hur? Och om jag inte misstror det hela blir det billigare i längden att ha kallt. Spelar ingenroll om någon skulle  något annat för nu tycker jag så här! Haha.

Nu ska jag nog gå ner och baka pepparkakor eller nåt (:



Puss Och Kram Karolin

Kräsen?

Ja faktiskt! Jag är ganska kräsen av mig. Speciellt när det gäller kläder. Jag behöver större sortiment för det finns inte så mycket sånna kläder som fastnar för min smak. Visst finns det men det är bara några få. Jag hittar bättre i större städer. Där även sortimentet och urvalet av affärer är större. En affär som jag vart i två gånger och hittat massa kläder bpda gångerna är New Yorker, Som jag själv betraktar som min favorit affär, aja. Va i Borlänge från 10- 15 men hittade jag några julklappar? Nej och hittade jag någon klänning? Nej. Hittade jag några skidor? Ja (: Haha så något fick jag köpt ialla fall :D
En halv dag i Borlänge och kommer hem med ett par skidor, pjäxor och en bindning. Ja så blev det ialla fall.
Vi jul handlade lite på Ica Maxi innan vi begav oss hem och plockade ur bilen.



Sedan far vi till farmor och farfar vid halv 4. Farfar fyller 74 idag (: Stort GRATTIS till honom! Vi fickade lite och åt tårta, nu är vi hemma igen. Jag måste verkligen köpa julklappar nästa vecka! 

Kram/ K

Kupolen!

Jovisst nu drar jag snart till kupolen och köper mig ett par längdskidor! Haha äntligen hoppas verkligen jag hittar några (: Eller dom köper jag kanske i Borlänge eller nej jag har ingen aning pappa har koll ;) Tur det. 
Men jag ska även köpa julklappar eftersom jag är ute i god tid, kanske inte okej då! Men jag måste verkligen hitta en jul/nyårs klänning också, Så jag hoppas hoppas och hoppas att jag hittar någon! :D
Nu ska jag ta och käka lite frulle, kolla på julisch kalendisch och sätta big i bilen och fara iväg tror de öppnar 10 så vi kommer nog precis haha bara vi inte åker för fort och får stå och vänta! Nej då tar vi stan först! kan jag lova det är väl typ 18 minus ute! ch jag hade inte enligt planerna i alla fall ha täckjacksbyxor på mig :P Nej nu lär jag slita mig här ifrån och slänga i mig lite Kspecial! Alltså KarolinsSpecial och inte Kellogs ä shit the same it's the same shit xD



Puss&Kram K 

Den sista fredagen...

 

 

...I skolan detta år!
Idag hade vi fotbollscup. Som vi btw vann förra året (:  I år hade vi dock inte samma tur, vi förlorade med 3-1 i finalen, synd men sant. Så jag säger väl grattis till 9C som vann.

Det är skit mycket snö ute, 16 minus och svin kallt! Men det hör vintern till (: Hoppas det kommer mer och mer och mer snö sen kan det gärna bli blå himmel och kallt till slutet av mars ungefär då är jag nöjd :)




Information som du igentligen inte behöver veta.
Jo, Gissa vad?! Jag vann dagens tävling i skolan idag igen! Haha jag är då fan skill på detta! På ca 11 frågedagar har jag kammat hem vinsten 3 gånger. Igentligen fyra men det blev lottning om vilka 3 som skulle vinna en gång och jag blev dock inte en av dem. Jaja :D



Nu ska jag ta och duscha, roligt nej 
behövligt ja.

Puss&Kram Karolin


Rädda Radion!

Hur många röster ska det finnas i radion?


Nu ska regeringen ta beslut om den kommersiella radions framtid. Idag får kommersiella tidningar presstöd och kommersiell TV sänder utan statliga avgifter. Den kommersiella radion däremot måste betala 130 miljoner kronor/år för rätten att sända radio. Om inte förutsättningarna förändras kommer du snart få betydligt färre kanaler att välja mellan i radion.

Det är fem miljoner svenskar som varje vecka lyssnar på kommersiell radio. Vi hoppas att regeringen tar rätt beslut och avskaffar straffskatten på radio så att vi istället kan få fler röster och större mångfald i radion. Men för att vara på den säkra sidan tycker vi att du ska maila statsministern och berätta vad du tycker.

Vill du hjälpa till att Rädda Radion? Fyll i så fall i ditt namn och e-postadress och tryck på skicka för att skicka nedanstående mail till Fredrik Reinfeldt.

Följ nedanstående länk och hjälp till att Rädda Radion!



http://www.rab.se/mailkampanj/




KramPussK


Snart...

... börjar Let's Dance! Jag har inte så stor koll på vilka som ska vara med denna gång. Jag vet en och det är Molly Sandén så jag ska bombis kolla varje program. Alltså kom ihåg Let's Dance som börjar den åttonde Januari!






Okej jag forskade lite i det hela och de som är med i Let's Dance 2010 är

  • Elin Kling
  • Willy Björkman
  • Gudrun Schyman
  • Agneta Sjödin 
  • Marcus Birro
  • Peter Wahlbeck 
  • Victoria Sandell Svensson
  • Stefan Sauk
  • Molly Sandén
  • Claudia Galli
  • Jan-Olof Hansson 
  • Mattias Andréasson





  • PussKram K




    Sovmorgonen är nu officiellt över.

    Jag lär ta och borsta tänderna klä på mig yttekläder och bege mig till skolan nu. Det snöar ute (: Super bra!
    Nu på förmiddagen ska jag och Elin ha idrott med våran kära klass 9D! Det blir samma loocking dans som vi lärt 5orna och 7orna så vi har programmet helt klart :D haha

    Måste gå nu så att inte Elin står och blir en snögubbe idag igen (:

    Puss Karro

    Så Är Det

    Rix Morgon Zoo Erik Grönwall Nu! (:

    Äntligen Morgon Med Adam Och Gry  Erik Grönwall Gästar Kl 8.00 :D

    Jag Är Fast Vid Radion Hela Morgonen :)






    Dagens tummenupp går till....





    Jag älskar världens alla braiga uppfinningar som till exempel radion!

    Jag har nu setat och lyssnat på radion hela eftermiddagen.

    På sommrarna är det bästa jag vet att ha en radio på dagarna in och dagarna ut.

    Så min dagens tummenupp går till världens braigaste uppfinning RADION!

    Favoriten är MixMegapol 105.5 Dalarna men det finns ju fler bra frekvenser också (: Haha





    Puss&Kram Karro


    Drygt som YES.




    Ja faktiskt så ska jag ta och städa nu. Det är ett bombnedslag i mitt rum men jag tycker inte att det är jätte stökigt men det fanns det andra som gjorde, vill inte nämna några namn (pappa), så ska ta och börja iaf.

    Nu är det klart att vi flyttar med pappa till pluto den 1 februari. Min flyttkartong är fortfarande inte ur packad riktigt sedan förra flytten så det blir nog ganska enkelt att få plats efter som jag inte vrål shoppat saker senaste månaderna. Så om 47 dagar flyttar från Vasalunden, och drar till näst nästa kvarter :D haha

    PussKram KB

    Verdun 1916



    Jag säger då bara Yes! till SO-läxförhöret imon på första världskriget. Eller så var det tvärtom? Nej men seriöst typ 6 A-4 jag skulle nog ha börjat tidigare. Men nu hoppas jag på att komma ihåg någonting så jag klarar det nog i alla fall, aja. Jag kan om jag bara vill så nu ska jag först kolla på Jag ska bli stjärna sen äta och plugga vidare så detta kommer nog galant :) Haha!


    Snö




    Eftersom att det äntligen är snö ute hade jag sett fram emot skid träningen idag men mina pjäxor och skidor är för små och jag har inte köpt några nya så jag får helt enkelt stanna hemma i kväll då. Men nästa vecka har jag köpt skidor så då ska banne mig snön också vara kvar. Okej? Men aja.

    Fikade idag med kören det var nog dagens höjd punkt eftersom jag inte kan åka skidor ikväll! Men sånt är livet. Och nu äntligen har jag fixat spotify tror jag har inte hunnit fixa klart än men men.

    Sen har vi ett LITET so förhör imon. 
    Nu kan man nästan chilla i skolan resten av veckan för betygen är satta. Och programmet är typ stängt imon så de kan inte ändra sig om de så skulle villa det :D

    Puss & Kram KB


    Sovmorgon

    Sovmorgon är någonting av det bästa jag vet tror jag :) Även om man är uppe vid 7 så har man den där lilla extra tiden att göra annat på. Jag har kommit på att jag skulle komma försent oftare om vi hade börjat kl 8 istället för kvart över. Eftersom jag går hemmi från kl 8. Jag menar tänk om man skulle få lov att gå kvart i !? Aja nu börjar jag halv nio och slutar typ 2 det är kinda soft ;D
    Idag ska vi fika med Lucia kören kulkul (:

    Någonting mer som är bra det är julkalendern okej den kanske inte är lika bra som den brukade vara typ när det var Trolltider, Teskedsgumman, Mysteriet på Greveholm osv. men det är en så kallad tradition så jag måste verklgen kolla varje dag också. Men den blir bara bättre och bättre ju mer man kollar. Jag kan inte sluta nu för hur ska jag då veta om Super Snälla Silver Sara och Stål Hendrik räddar barnen från Gjerta?  haha men ska pysa te skolan nu.

    PussKram K

    Jo visst.

    Bättre sent än aldrig eller hur brukar man säga?
    Pappa kom precis hem och gissa vad?
    Jo han köpte en chokladkalender till mig(:
    Jag sa att jag ville ha en i början av december
     men det glömde han ju typ varje gång han var till affären.
    Men när han kom hem nu hade ha köpt en gud va glad jag blev!
    Haha så nu ska jag typ käka choklad hela kvällen:D

    Och appropå eller nej faktiskt inte jag byter samtals ämne nu
    Det suger att inte ha diskmaskin!
    Någon som vill ha en förklaring?
    Nej tänkte väl.
    Så gissa vad.
    Jag måste typ diska nu.
    Men först ska jag duscha eftersom jag äntligen fått schampoo leverans,
    Haha :)

    Puss&Kram

    KåBeeh


    måndag

    Dagen har inte varit så märkvärdig kom nyss hem från skolan.
    Dagen bestod av:
    Träff
    Engelska, kolla på film.
    Matte.
    Arbetspass, men sprang nog mest runt.
    Lunch, Jul meny denna vecka
    Svenska, fick min bokresension och gissa vem som fick komentaren
    "Väldigt avancerad bokrencension kanonbra, helt enkelt MVG-" 
    Jo det var jag (: (jag har G så det var super trevligt tycker jag haha).
    Kör på resten av svenskan.
    Sen vare idrott, volleyboll, som jag verkligen suger på om du ville veta.

    Tänkte skynda hem för att duscha innan någon annan kommer hem eftersom vi inte har dörrar men gissa vad jag fick se när jag kom hem! Förts var Anton hemma, men bättre än så dörrarna är tillbaka :D Tummenupp för det!
    Sen märkte jag att schampot var slut, riktigt slut. Så slog en signal (okej jag skickade ett sms) till pappa så jag hoppas han kommer ihåg att köpa annars får jag väl bege mig upp till stan och införskaffa mig en flaska. Ska ta och vattna blommorna innan de lägger sig ner över kanterna.

    PussKram

    KB


    Ta dagen som den kommer.

    Sitter här och börjar inse hur fort tiden går!
    För tio år sedan gick jag på dagis och nu har jag snart gått klart grundskolan.
    Jag själv tycker att det var nyligen jag fyllde 13, den vintern då det kom snö på min födelsedag och det inte var vitt på marken vid jul.
    Nu fyller jag 16 om 46 dagar.
    Visst går dagarna ibland väldigt långsammt, men vissa bara flyger iväg.
    Jag minns mellanstadiet som om det var förra året och nu ska vi snart sluta 9an.
    Det har redan gått tre år sedan mamma och pappa skilde sig och jag har hunnit flyttat 7 gånger (jag flyttar kanske en 8de gång i februari), men jag tycker ändå att det bara gått ett år.
    Nästa år är det 2010.
    Någon som fortfarande kommer ihåg när man skrev -03 på sina papper och sådant?
    Det gör i alla fall jag.
    Jag brukar alltid tänka "nej jag gör det senare" men senare kommer fortare än man tror.
    Man ska ta dagen som den kommer, som om det inte finns en morgondag för den kanske inte finns, man vet aldrig vad kommer hända, vare sig sig själv eller andra.
    Det gäller att vara nöjd med livet nästan varje dag, för som jag nyss skrev "morgondagen kanske inte kommer".
    Jag har drömmar stora som luftskepp, och hoppas verkligen att jag kan få flera av dem uppfyllda innan dagen kommer.
    Att ödsla tid på saker som som inte har någon mening är onödigt. Man ska ta tillfällen när de kommer, så är det bara.
    Ibland kommer eller ska man ta den tid man behöver för att kunna gå igenom någonting.
    Och det ska man göra man ska inte hetsa igenom sådant som känns fel eller om man bara inte är redo.
    Jag har gått igenom mycket och har klarat av det mesta men ibland händer saker som man inte vill ska ske och då är det så. Eller om det kommer en dag som man bara inte känner för att ta sig igenom, dagar då man praktiskt taget skiter i allt. De dagar finns och måste gås igenom även fast man helst bara vill där ifrån. Dagar man inte vill leva eller dagar man vill leva om och om igen.
    Att njuta av bra dagar är viktigt, lika viktigt som att känna sig värdefull och älskad. För utan de skulle man inte vilja, man skulle inte vilja, man måste vilja för att klara av livet.
    Drömmar är det bästa som finns, stora som små.
    Man måste våga tro, man ska kunna hoppas.
    Det finns mycket man ska men det finns viktiga saker man ska kunna eller göra, och det måste man acceptera.


    Puss&Kram

    KarolinBerg


    091213




    När tredje ljuset brinner,
    vi juleklappar syr
    och vi bakar kakor
    och har ett fasligt styr.






    En endaste gång blott om året,
    Så vandrar hon ut från sitt slott.
    Det lyser på vägar och stigar,
    Där jungfru lucia har gått .







    Kram/ K

    091212

    Jag har praktiskt taget varit utan internet nån mer eller mindre vecka så ni får ursäkta min super kassa uppdatering!
    Jag har haft mycket att göra så jag har inte haft tid att fixa internetet heller men nu imorse gjorde jag det äntligen!
    BTW så är jag jätte nöjd att Erik vann igår eftersom jag hejat på honom sedan början.

    Idag har jag varit på stan och shoppat lite innan jag och mamma åkte till lyviksberget för att storhandla.
    Jag shoppade två t-shirtar, en långärmad t-shirt, en tjock tröja och på coop införskaffade jag mig pepparkaksdeg för en femma. Så dagen blev lyckad men jag hade hoppats på att kunnat hittat mer kläder. Men i denna stad får man nog nöja sig med vad som finns. Eftersom jag är ganska kräsen av mig Haha:D


    Igår hade vi lucia uppträdande i skolan men även i folketshus så det blev totalt 4 gånger, det var kul plus att man "gick miste om" en skoldag (: Jag är ganska trött på låtarna för tillfället så det är ganska skönt att det är över, för jag antar att någon kommer sjunga dem nästa år haha =D 

    Jag är i stort behov av att städa mitt rum just nu men det orkar jag inte så det får jag ta en annan gång. Eller som jag brukar säga: Inte nu, senare, kanske. Haha (:

    Det är sjukt hur mörkt det är ute nu, märks väl att vintern är här, det enda som saknas är snön men aja. Imorse snöade det men var fan tog snön vägen då?

    Sen har jag börjat fundera på vad jag ska bli när jag blir stor, i sommras hade jag ingenaning men nu har jag en himmla massa förslag. Först ville jag bli Pilot men då är man bort så ofta så jag tänkte på tåg föraryrket men jag har nog aldrig riktigt gillat tåg så jag la det förslaget åt sidan så pilot finns kvar, Polis vore ett coolt yrke tyckte jag för några år sedan och det hade jag glömt att jag ville så jag har det kvar på listan än. Det som finns överst på min lista är Ljud- eller ljustekniker, men jag vet inte fast det har varit min dröm i snart 4 år så. På min lista för något år sedan fanns att jobba i check in på Arlanda men jag kollade på Stockholm- Arlanda några gånger och jag tror bestämmt att det, som Elin skulle sagt, bara arbetar muppar där. Haha. Men man vet ju aldrig. Men Jag har ju ändå nästan 3 år på mig att bestämma så jag hinner antagligen byta vilja några gånger :D




    Bilden får stå för melon- och jordgubbsglassen jag köpte på coop idag (:





    Kram/ K


    091206

    Hallåj!
    Fredag&Lördag spenderades hemma hos mormor och morfar(:  igår kom Oskar och Filip för att käka lite där och Oskar kom i sin nya Epa.
    På kvällen tittade jag på Julkalendern för även om den kanske var bättre förr är det på något vis en tradition att kolla varje år :D 

    Nu måste jag dock plugga lite spanska till provet på onsdag och man får väl hoppas på det bästa. No inlämning har vi också så jag får nog fullt upp denna vecka menmen.

    I Torsdags dansade vi på på Solo kanske inte var så taggad men det var kul ändå.

    Och just nu stör jag mig på att snön har försvunnit och att det är kallt här hemma, men med raggsockor på så blir det varmare. Haha

    BTW så fyller Isabelle Lundström år idag GrattisGrattis :)




    Mörkret tätnar i advent
    och vårt andra ljus blir tänt.
    Gud bevare dem som gråter.
    Låt dem le och leka åter.




    Andra advent



    När andra ljust brinner är snart lucia här,
    Hon bjuder oss på kaffe
    och bud om julen bär.





       


    Puss&Kram/ K

    RSS 2.0